Doc'Moment - Strategische intelligentie en samenwerkingsplatforms: nieuwe perspectieven voor documentmonitoring
Doc’Moment: het ABD-BVD-Studiemoment – Donderdag 14 September 2023 (14:00 – 16:30)
Monitoring en sourcing vormen de kern van de informatie- en documentatieberoepen. Juist om monitoring of economische intelligentie in verband met een samenwerkingsplatform te implementeren, werd de start-up Esprits Collaboratifs opgericht. Het samenwerkingsplatform Curebot vergemakkelijkt het werk van informatie bewaker door geautomatiseerde inlichtingenprocessen te ontwikkelen.
Julien Duprat CEO Esprits Collaboratifs
Julien Duprat is algemeen ingenieur en business intelligence-professional en is ervan overtuigd dat collectieve optimalisatie van de informatiecyclus de sleutel is tot de prestaties van bedrijven en organisaties.
Zijn visie? Collaborative, empowering business intelligence, waarbij elke werknemer, elk beroep, elke groep zijn eigen prestaties verbetert en daarmee die van hun bedrijf, door nieuwe kennis en vaardigheden te ontwikkelen.
Overtuigd van de noodzaak om monitoring-, analyse-, prognose- en business intelligence-processen meer gezamenlijk te maken, richtte Julien Duprat Esprits Collaboratifs op, een bedrijf dat bedrijven en organisaties helpt bij het opzetten van monitoring- en analyseprocessen. Met twintig jaar ervaring in monitoring, analyse en ondersteuning van monitoringprocessen binnen bedrijven begreep Julien Duprat de beperkingen van traditionele monitoringtools en kwam hij met Curebot, het door Esprits Collaboratifs ontwikkelde professionele en collaboratieve monitoringplatform van de nieuwe generatie, dat nu door meer dan 15.000 mensen wordt gebruikt, zowel werknemers van grote concerns als starters, KMO’s, KMO’s en overheidsinstellingen.
Arnaud TUPINIER, Chief Development Officer, Esprits Collaboratifs
Arnaud Tupinier, een gepassioneerd wetenschapper, is opgeleid als ingenieur in het Henri Mondor Ziekenhuis en ESIEE, waar hij werkte met professionals uit de gezondheidszorg en ontwikkelaars van technische oplossingen. Met een brede IT- en wetenschappelijke achtergrond wekten de opkomst van NBIC’s, IoT en AI al snel zijn interesse en leidde dit ertoe dat hij ging werken aan het ontwerp en de ontwikkeling van innovatieve tools als onderdeel van gezondheidsgerichte R&D bij de Franse Commissie voor Atoomenergie (CEA).
Zijn interesse in de digitale revolutie is niet beperkt tot de gezondheidszorg. Hij heeft een voortdurende transformatie waargenomen in de bedrijfswereld, in alle activiteiten, die zichzelf opnieuw moet uitvinden om te voldoen aan de nieuwe beperkingen die worden opgelegd door digitale spelers en het bloeiende ecosysteem van start-ups, maar ook om de kansen te grijpen die digitale technologie biedt. Om hun prestaties en concurrentiekracht te behouden en te verbeteren, moeten bedrijven hun werkmethodes herdenken en flexibeler, cross-functioneler en innovatiever worden – kortom, wendbaarder.
Net als in de gezondheidszorg ziet Arnaud in deze voortdurende digitale revolutie een filosofie en waarden die hem diep raken: collaboratieve intelligentie, kennisbeheer, collectieve intelligentie, co-constructie, samenwerking en open innovatie zijn volgens hem de sleutel tot een nieuwe werkdynamiek, emulatie rond inclusieve processen en een gedeelde visie op de strategische doelstellingen van het bedrijf. Het was deze overtuiging die hem ertoe bracht het professionele en ondernemersavontuur van EspritsCollaboratifs aan te gaan.
De presentaties zullen in het Frans gebeuren.
De vragen kunnen in het Frans en in het Nederlands gesteld worden
Plaats:
KBR, Concert Zaal
Kunstberg 28
1000 Brussel