Atelier

Dinsdag 19 april 2016 (13u00 – 17u00)

13u00-14u00 – Ontvangst met een broodje

14u00-14u30 – DEME Wiki of hoe DEME de impliciete en expliciete kennis van haar activiteiten in een operationele database centraliseert met behulp van Office 365

door Benoit Loffet, Program manager en strategisch consultant digitale werkplek binnen Delaware

LOGO_DelawareConsultingBij DEME was de operationele kennis verspreid over verschillende dragers: op de PC’s van de werknemers, op mail, op gedeelde servers, op externe systemen, etc. De deskundige kennis werd onvoldoende benut omdat er geen eenvoudige manier voorhanden was om de ervaring te delen en te produceren. Deze situatie leidde tot tijdverlies, ontevredenheid van de medewerkers en algemeen tot een daling van de efficiëntie.

Omwille van deze situatie heeft DEME aan Delaware Consulting gevraagd om voor dit probleem een oplossing uit te werken en te implementeren.

Het resultaat van deze implementatie is de DEME Wiki, gerealiseerd met behulp van Microsoft Office 365 / SharePoint. Deze kennisbank is toegankelijk vanaf elke locatie, op elk moment en op elk apparaat en centraliseert de expliciete en impliciete kennis van het bedrijf. Het biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface voor zowel content creators en als voor degenen die informatie zoeken. Het laat tevens de gebruikers toe om eenvoudig en efficiënt te communiceren met de deskundigen.

14u30-15u00 – Hoe de overname, de toegang, het gebruik en het evalueren van informatie optimaliseren met EBSCO

door Guillaume Albientz, regionaal commercieel verantwoordelijke EBSCO

logo_ebsco_2014Wat uw behoeften inzake aankoop, management, integratie, ontwikkeling, ontdekking en evaluatie van informatie onder welke vorm ook (tijdschriften, boeken en databanken, digitaal of op papier): EBSCO begeleidt u en biedt oplossingen op maat van uw behoefte. Tijdens dit Atelier zal een deskundige u uitleggen waarom EBSCO de meest betrouwbare partner is voor al uw behoeften met betrekking tot informatie en tot de academische, professionele en wetenschappelijke documentatie.

15u00-15u30 – Koffiebreak

15u30-16u00 – V-eyeQ: aanschaffen en afvoeren met inzicht

door Filip Trenson, sales manager Infor Benelux

logo_infor_2015Collecties worden vaak niet genoeg gebruikt en vertonen soms onnodige overlap.

Collectiebeheer wordt vaak gekenmerkt door een intuïtieve aanpak: een tekort aan makkelijk interpreteerbare cijfers en een overschot aan persoonlijke voorkeuren en intuïties zijn een constante bedreiging voor objectieve selectie.

Tenslotte is het voor selectiemedewerkers vrijwel onmogelijk een geïntegreerde kijk op het collectiebeheer te krijgen en ontbreken soms ook de “lokale” kijk op het selectieproces en op de performance van collectieonderdelen.

Dit alles kan leiden tot een onnodige verspilling van budgetten.

Infor V-eyeQ reikt diverse hulpmiddelen aan om aan de genoemde dreigingen te ontsnappen en een zo objectief en inzichtelijk mogelijk collectiebeleid te Voeren.

16u00-16u30 – LM Information Delivery en voorstelling Browzine

door Menno Nijssen, global sales director Databases LM, et Stephen Van de Wiele, country manager LM Belgique

logo_lm_2015.pngBrowZine is een tablet applicatie die gebruikers door wetenschappelijke en peer-reviewed artikelen laat bladeren, lezen, opslaan en exporteren. Eenmaal bekeken en opgeslagen kan het artikel ook zonder internetverbinding benaderd worden. BrowZine vereenvoudigt het bijhouden van de meest recente vakliteratuur en heeft verder volgende klantvoordelen:

  • selecteert wetenschappelijke tijdschriften op basis van uw eigen elektronische collectie.
  • bladert door complete afleveringen van tijdschriften
  • leest individuele artikelen
  • selecteert uw favoriete tijdschriften voor uw persoonlijke collectie
  • bewaart uw favoriete artikelen
  • additionele mogelijkheden met gepubliceerde informatie
  • artikelen zijn altijd en overal beschikbaar, dankzij uw reeds bestaande authenticatie oplossingen (inclusief EZproxy, Shibboleth, VPN etc.)

BrowZine omvat een indrukwekkende lijst met tijdschriften variërend van Open Access uitgevers zoals BMC en PLoS, tot uitgevers zoals Elsevier, Springer, BMJ en SAGE.

16u30-17u00 – Afscheidsdrink

Dit Atelier zal gevolgd worden door onze jaarlijkse Algemene Vergadering. U bent van harte Welkom.

De uiteenzettingen gebeuren in het Engels, Frans en Nederlands .

Plaats: Koninklijke Bibliotheek van België – Park Room (2de verdieping)

Adres: Keizerslaan 2 te 1000 Brussel

Opgelet: Om veiligheidsredenen is enkel de ingang “Gutenberg” op de Kunstberg (ingang nr. 2 op het toegangsplan) open voor het publiek. Er zal ook een verscherpte toegangscontrole plaatsvinden.

Toegangsplan
Download (FR-NL)

Gratis voor de leden (niet-leden betalen €25)

Inschrijving via onze website