Deskundige dossierbeheerder - Patrimoniumdocumentatie (FOD Financiën - Schaerbeek)

Vacature online sinds 18/06/2024

Jobinhoud

Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Wil je écht een verschil maken? Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Dan ben jij de dossierbeheerder die we zoeken! Bij ons kom je terecht in de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD), waar je meer bepaald aan de slag gaat bij de Administratie Rechtszekerheid.

Bij Rechtszekerheid wordt er gewerkt met de nieuwe toepassingen HYPOPRO en SSNF2. Sinds hun introductie op 6 november 2023 hebben zowel performantieproblemen als kinderziekten gezorgd voor een achterstand bij de bijwerking van de akten van onze partners in de patrimoniumdocumentatie.
Daarom zijn we dringend op zoek naar collega’s die ons team tijdelijk kunnen versterken (contract van één jaar). Ben je klaar voor de uitdaging en wil je samen met ons zorgen voor zekerheid op de markt van onroerende goederen? Aarzel dan niet en solliciteer vandaag nog!

Taken

Je zal onder meer de volgende taken uitvoeren:

  • Je verwerkt de inschrijvings- en hypotheekformaliteiten (in de COMFOR- en HYPOPRO- toepassingen);
  • Je bent verantwoordelijk voor het bijwerken van de documentatie (STIPAD)
  • Je geeft hypothecaire informatie (hypothecaire certificaten)
  • Je zoekt informatie op en levert deze af (geregistreerde huurcontracten, eigendomsbewijzen,,dertigjarige titels, verklaringen van erfrecht, enz.).

Afhankelijk van je woonplaats kan flexibel bepaald worden welke standplaats je krijgt toegewezen. De mogelijke standplaatsen zijn: Antwerpen, Brugge, Oostende, Kortrijk, Gent, Oudenaarde, Hasselt, Leuven, Tongeren, Turnhout, Halle, Vilvoorde, Brussel, Aalst, Sint-Niklaas & Mechelen.

Voor meer informatie over deze jobinhoud kunt u terecht bij de volgende contactpersoon:

  • Naam: Pieter Van Ransbeeck
  • E-mailadres: pieter.vanransbeeck@minfin.fed.be
  • Telefoon: +3225761257

Werkgever

Er zijn 26 vacante plaatsen bij de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD).

De FOD Financiën beheert de middelen om aan de collectieve noden van onze samenleving te voldoen. Dat wil zeggen: dankzij ons werk kunnen mensen erop vertrouwen dat belastingen, rechten en taksen op een correcte en rechtvaardige manier worden geïnd. Bovendien zorgen we ervoor dat middelen efficiënt worden verdeeld om dat te realiseren waarvan iedereen in onze samenleving gebruik maakt: infrastructuur, sociale voorzieningen e.d. Werken bij de FOD Financiën levert dus een maatschappelijke meerwaarde op.

In de grote en diverse organisatie die de FOD Financiën is, zijn het onze medewerkers, gemotiveerde en competente mensen, die het verschil maken. Hun talenten zetten ze dagelijks in om bij te dragen tot de doelstellingen. Gedreven gaan ze ervoor om integerdienstbaar en correct hun opdrachten te vervullen.

Onze benaming Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD) geeft perfect onze belangrijkste activiteit weer: het beheren van een omvangrijke documentatie van het patrimonium. Dat patrimonium omvat zowel onroerende als roerende goederen, bijvoorbeeld meubilair, voertuigen, juwelen en tal van andere voorwerpen, maar ook geld.

Wij zijn belast met het innen van de hypotheek-, de registratie- en successierechten, het verkopen van de goederen van de Staat, de onteigening ten algemenen nutte, het vaststellen van het kadastraal inkomen …

De Administratie Rechtszekerheid staat in voor:

  • de inning en invordering van de federale registratierechten, alsook van hypotheek- en griffierechten en diverse rechten en taksen
  • de bekendmaking van hypothecaire akten voor onroerend goed door overheidsambtenaren
  • actualisering van de erfgoeddocumentatie

http://financien.belgium.be/

Competenties

Generieke competenties

  • Je begeleidt interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier. Je geeft steeds een persoonlijke dienstverlening en je onderhoudt constructieve contacten.
  • Je bent resultaatgericht en je durft verantwoordelijkheid op te nemen voor de correctheid van ondernomen acties.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Troeven

  • Basiskennis van MS Office (Word, Excel, Power Point)

Deelnemingsvoorwaarden 

  • Beschikken over een bachelor/graduaat diploma (of laatstejaarsstudent zijn)
  • Belg zijn of burger van een ander land behorende tot de Europese Economische Ruimte of Zwitserland.
  • De burgerlijke en politieke rechten genieten.
  • Een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking.

Aanbod

Wij bieden jou een eerste werkervaring bij de FOD Financiën. Het gaat om een contract van één jaar.

Je wordt aangeworven onder startbaanovereenkomst als Financieel Deskundige met de bijhorende weddeschaal B1.

Loon
Minimum aanvangswedde: 2.066,52 EUR (netto maandsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen). Via de salarissimulator bereken je jouw loon specifiek voor jouw situatie.

Voordelen

  • mogelijkheid maaltijdcheques
  • mogelijkheid hospitalisatieverzekering
  • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
  • mogelijkheid voor een fietsvergoeding
  • voordelen en interessante aanbiedingen via de Benefits@work
  • allerlei sociale voordelen
  • gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
  • bedrijfsrestaurant tegen democratische prijzen
  • 26 jaarlijkse vakantiedagen die aangevuld worden met 12 tot 18 extra dagen, afhankelijk van jouw keuze rond de uurregeling
  • mogelijkheid om eventuele overuren in recup op te nemen
  • glijdende werkuren in een 38-uren week
  • mogelijkheid tot thuiswerk

Ontdek alle informatie (loon, extra premies en toelagen, …) en voordelen over werken bij de federale overheid op de site van FOD BOSA, het portaal van het federale personeel.

Procedure

Screening van je kandidatuur. 

Je wordt alleen toegelaten tot de selectie als je het vereiste diploma hebt en voldoet aan de voorwaarden van een startbaanovereenkomst (jonger dan 26 jaar).

Een eerste screening gebeurt op basis van je cv en je antwoorden op de motivatievragen in de sollicitatietool zoals je die hebt opgeladen via het online formulier op de uiterste inschrijvingsdatum. Bij een groot aantal kandidaturen voor een specifieke functie is het mogelijk dat er eerst nog een telefonische pre-screening voorzien wordt. Kandidaten waarvan het profiel het meest aansluit bij de functie worden uitgenodigd voor een interview.

Ter info: je kandidatuur wordt pas behandeld na het afsluiten van de procedure. 

 Interview (ongeveer 40 min): 

Het interview evalueert of je competenties (zie rubriek ‘Competenties’) overeenkomen met de jobvereisten. Er worden ook vragen gesteld over je motivatie, je interesse en je voeling met het werkterrein.

Afhankelijk van de functie is het mogelijk dat je nadien wordt opgebeld om jouw affiniteit met de functie verder uit te diepen.

Je opgeladen cv wordt gebruikt als bijkomende informatie voor het interview.

Je bent geslaagd als je het vereiste niveau behaalt.

Indien je slaagt voor de procedure en de functie wenst te aanvaarden, verzoeken wij je vriendelijk om ons een recent uittreksel uit jouw strafregister te bezorgen.

Let op: Dit document mag niet ouder zijn dan 3 maanden, gerekend vanaf de datum van afgifte, en moet nog geldig zijn op de datum van indiensttreding.

Dit document is verkrijgbaar bij de gemeente waar je ingeschreven bent in het bevolkingsregister.

Solliciteren

Je solliciteert via het online formulier.

Je kan niet solliciteren via e-mail.