Adviseur campusbibliotheek (KU Leuven)

Vacature online sinds 29/05/2024

KU Leuven Kulak is een universitaire campus met een eigen profiel. Een academische gemeenschap waar onderwijs en onderzoek hand in hand gaan, en waar professoren, studenten en onderzoekers samen het verschil maken. Open op de regio zowel als op de bredere transregionale en internationale wereld. In interactie met de andere spelers uit het hogeronderwijslandschap en met bedrijven, ziekenhuizen en socio-culturele spelers uit de streek en ver daar buiten. Een echte onderzoekscampus ook, met speerpuntonderzoek in tal van – vaak interdisciplinaire – onderzoeksgroepen. Groots in zijn kleinschaligheid met een unieke gedrevenheid, een aanpak op maat en een open blik gericht op mens en maatschappij.

Kulak ontwikkelt haar leercentrum als een echt kloppend hart van de campus met een innovatieve derde ruimte waar leren en studeren gefaciliteerd wordt, waar onderzoekers en studenten kunnen samenwerken en waar ruimte is voor ontmoeting en evenementen. Onze bibliotheek ontsluit tegelijk een ruime wetenschappelijke (elektronische) collectie en biedt een kwalitatieve en klantgerichte dienstverlening aan die optimaal is afgestemd op de noden van studenten, onderzoekers en de regio. In overleg met opleidingen en andere diensten van de campus ondersteunen we actief de ontwikkeling van informatievaardigheden bij studenten en onderzoekers. De campusbibliotheek organiseert eveneens het campusonthaal en staat zo in voor een professioneel en klantgericht ondersteuning van alle studenten, personeelsleden en externe bezoekers van de campus.

Functie
Als adviseur ben je het gezicht van de bibliotheek en bij uitbreiding van de campus en garandeer je een professionele ontvangst, informatieverstrekking en dienstverlening aan de bibliotheekbalie, in de leeszalen en studieruimtes in de bibliotheek en aan het onthaal.
  • Je ondersteunt en adviseert studenten, onderzoekers en bibliotheekbezoekers uit de regio bij het gebruik van de wetenschappelijke collectie, de leerruimtes en de apparatuur in het leercentrum en staat mee in voor de publiekswerkingsprocessen (bv. in- en uitleveren van items, leenadministratie, documentlevering van de bibliotheek, administratieve processen van het onthaal). Daarenboven verzorg je ook een bezoekersgericht onthaal en ondersteun je bij dienstverlening voor de campus (bv. lockerbeheer, agendabeheer, lokalenreservaties).
  • Je zorgt voor een gebruikersvriendelijk(e) eerstelijnsondersteuning van alle bibliotheekgebruikers, staat in voor de goede orde in de leeszalen en helpt gebruikers met kennis van zaken bij het gebruik van de (digitale) collecties en de faciliteiten van het leercentrum.
  • Je ondersteunt het collectiebeheer van een deelcollectie en bouwt deze verder uit in nauw overleg met de facultaire collectieverantwoordelijke (bestelsuggesties (elektronische en/of gedrukt) voorbereiden, collecties optimaliseren, periodiekenbeheer).
  • Je verzorgt algemene rondleidingen of infomomenten betreffende de algemene dienstverlening en werking van de bibliotheek.
  • Je werkt mee aan de permanentie in een beurtrol en bent bereid om (in bepaalde periodes) meerdere avonddiensten per week op te nemen en uitzonderlijk in het weekend te werken.

Profiel

  • Je hebt bij voorkeur een bachelordiploma of bent gelijkwaardig door ervaring.
  • Ervaring en/of affiniteit met wetenschappelijke bibliotheken en hun (elektronische) collecties en/of affiniteit met hoger onderwijs is een meerwaarde.
  • Je bent open, communicatief, efficiënt en klantvriendelijk. Je hebt een groot aanpassingsvermogen, kan oplossingsgericht denken en kan snel schakelen tussen verschillende aspecten van de dienstverlening.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en beschikt over een goede actieve basiskennis van het Engels en het Frans.
  • Je bent vertrouwd met de meest courante softwarepakketten en het aanleren / toepassen van nieuwe digitale programma’s schrikt je niet af. Je beschikt over goede IT-vaardigheden en hebt interesse in (educatieve) informatietechnologie en nieuwe technieken.
  • Je bent bereid tot sporadisch avond- en weekendwerk en je bent beschikbaar op woensdag en vrijdag.

Aanbod

Wij bieden een deeltijdse tewerkstelling van 50% en een contract van bepaalde duur voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging naar onbepaalde duur. Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze functie dan start je in graad 5. Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen starten in graad 4.

KU Leuven biedt heel wat extralegale voordelen zoals hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, bijkomende verlofdagen, gratis pendelen met het openbaar vervoer, (elektrische)bedrijfsfiets, fietsvergoeding, samenaankoop,…
Details omtrent de arbeidsvoorwaarden kan je terugvinden op onze jobsite.

Interesse

Meer informatie over de selectieprocedure is te verkrijgen bij mevrouw Elke Herinckx, tel.: +32 16 19 40 36.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 20/06/2024 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Heb je een vraag over de online sollicitatieprocedure? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar solliciteren@kuleuven.be

 

Link: KU Leuven Vacatures | Adviseur campusbibliotheek